Restaurant Maris Piper Amsterdam

Het licht en het geluid moet perfect.

Schitterende restaurant in de Amsterdamse Pijp

Dit schitterende restaurant in de Amsterdamse Pijp is de jongste ster aan het horeca firmament van de BREDA groep. De chefs/eigenaren willen met dit restaurant pure klasse serveren. Kaviaar, truffels, bourgogne wijnen. Maar daar hoort wel een belangrijk aspect bij: sfeer. Het licht en het geluid moet perfect.

Sfeerverlichting

De verlichting mag niet te sterk, dat is ongezellig. En vooral niet te zwak, anders zien de gasten niet wat ze krijgen geserveerd. Daarom hebben we iedere lamp aangesloten op een GIRA E-Net server, waar vanuit het licht bestuurd wordt zonder dat er hele rijen met dimmers aan de wand hoeven.

Geluidsinstallatie

De sfeer van een restaurant wordt ook voor een deel bepaald door de achtergrondmuziek. Dus hebben we een eersteklas BOSE systeem geleverd en geïnstalleerd, dat het geluid op een gelijkmatige wijze over de ruimte verdeelt.

Van sfeerplan naar installatieplan

Onze opdrachtgevers hadden het gehele sfeerplan al in hun hoofd. Aan ons om dat idee om te zetten in een goed doordacht installatieplan, waarmee onze monteurs aan de slag konden.

Op tijd leveren.

De installatie van de keuken elektrotechniek in een dergelijk restaurant, moet aan de allerhoogste normen voldoen. Zowel op het gebied van veiligheid, kwaliteit als gebruiksgemak. De chefs wisten precies wat ze wilden: wij wisten precies hoe dat moest. Het moest in een keer goed. En: op tijd af om de opening geen dag uit te hoeven stellen.

Bon appetit

Maar hoe zit het met de beveiliging van het systeem zelf? “De technische installatie én de beveiliging van KNX systemen is een specialisme dat Kuijzer Installatietechniek tot in de puntjes beheerst. Daarom werken wij in dit soort complexe situaties bij voorkeur met Kuijzer. Altijd heldere afspraken, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Zodat je bij de bouw geen vertraging oploopt of elkaar in de weg loopt. En ook dat scheelt energie! Maar dan bij de bouwlieden (en bij mij). En ook dat is heel wat waard. Het kantoor van de toekomst, mede dankzij perfecte technische installatie van Kuijzer. Daar zijn we trots op.”

Prettige samenwerking

De samenwerking met Freek van Noortwijk, een van de founders, hebben wij als bijzonder prettig ervaren. Wij zijn Freek en zijn compagnons Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden bijzonder erkentelijk voor het vertrouwen in onze organisatie. Uiteraard wensen wij ze goede zaken!

Fotografie: A-Shots Photography

Wilt u meer informatie over KNX of andere toepassingen

Wij maken uw project klaar voor de toekomst.