Oplossing voor netcongestie

Kuijzer Installatietechniek BV biedt oplossing voor netcongestie

Dit jaar werd het ultra duurzame gebouw van DecoLegno in Westzaan opgeleverd.

De orderportefeuille van Kuijzer Installatietechniek is goed gevuld. Dit jaar werd het ultra duurzame gebouw van DecoLegno in Westzaan opgeleverd. Daarmee leverde de onderneming een heel mooi visitekaartje af. Inmiddels is een soortgelijk werk van start gegaan in opdracht van Nutri-Dynamics. Dat bedrijf verhuist van Heemskerk naar de Boekelermeer in Alkmaar. Kortom, de zon schijnt, er ligt groei in het verschiet en nieuwe aanwas van gemotiveerde mensen is dan ook meer dan welkom.

Het succes van het Zaanse bedrijf heeft met in hoofdzaak twee factoren te maken. Als eerste de mensen die er werken. Oprichter en naamgever Clim Kuijzer heeft de technische knowhow en compagnon Danny Hofman is de organisator en degene die verantwoordelijk is voor het fundament onder het bedrijf. De vaste medewerkers, tien in totaal, vormen al jaren de loyale groep mensen waarop de eigenaren blindvaren. Op dit moment overstijgt het aantal opdrachten de menselijke capaciteit. Dan doen Clim en Danny een beroep op een flexibele schil van nog eens tien mensen; een vaste club waarmee eveneens al jaren wordt samengewerkt. Clim: “Vast of flexibel, het zijn stuk voor stuk nuchtere mensen die hart voor de zaak hebben en die onderling, naast hard werken, ook hard met elkaar kunnen lachen. Dat laatste is belangrijk.” De tweede factor is het serviceniveau. Danny: “Dat niveau ligt echt hoog en daar wordt nooit aan getoornd. Dat kan ook niet, want vaste klanten zijn gewend aan onze kwaliteitsstandaard.”

Utiliteitswerk

Clim Kuijzer richtte in 1998 het bedrijf op. “Ik had direct een goede start, mede dankzij mijn netwerk”, blikt hij terug. “Diverse ondernemers gunden mij het werk. Dat waren niet alleen kleine, maar ook grote opdrachtgevers. Vanaf de allereerste dag legde ik mij toe op utiliteitswerk. Al in het eerste jaar nam ik personeel aan. Gaandeweg de jaren installeerden we ook installaties in luxe woonhuizen in opdracht van aannemers.” Kuijzer specialiseerde zich hierna in inbraaksignalering, toegangscontrole en communicatienetwerken, wat een meerwaarde biedt voor de eindgebruiker. “Hierdoor ontstaat een stevige relatie met de klant en dat resulteert in een jarenlange band op basis van vertrouwen en een bedrijfszekere installatie. Zorgeloos gebruik!” Zijn bedrijf groeide en omdat Clim vooral zijn expertise op installatiegebied wilde inzetten, kreeg hij behoefte aan iemand die de organisatorische puntjes op de i wilde zetten. “Met Danny ben ik al jaren bevriend en weet dus wat ik aan hem heb. Ik vroeg hem of hij mij wilde ondersteunen.”

Meerwaarde

Danny: “Ik had, samen met mijn broer, van 1991 tot eind 2007 een bedrijf wat actief was in de exploitatie van buitenreclameobjecten. Nadat wij dat hadden verkocht, deed ik interim-klussen voor diverse bedrijven. In gesprek met Clim zag ik kansen om bij Kuijzer Installatietechniek mijn meerwaarde te tonen op het gebied van onder andere financiën, HR en ICT én op het bedrijfsbureau. Van het een kwam het ander en in 2012 stapte ik als mede-eigenaar in Kuijzer Installatietechniek.” Nu, tien jaar later, vormen Clim en Danny een span dat hun bedrijf elk jaar in kwalitatief en kwantitatief opzicht verder wil brengen. Hoewel de markt in zijn algemeenheid bedreigingen kent – denk aan de prijsstijgingen en de personeelsschaarste – gaat de energietransitie gewoon door. Daar willen Clim en Danny de vruchten van plukken. DecoLegno was daar reeds een goed voorbeeld van. Danny: “Mijn broer Guido is samen met Patrick Leering eigenaar van DecoLegno. Een bedrijf dat op de oude locatie uit zijn jas was gegroeid. DecoLegno levert oplossingen voor maatwerkinterieurs en wilde naar Westzaan verhuizen. Daar werd een nieuwe vestiging gebouwd die volledig duurzaam moest zijn. Twee jaar eerder had wij al laten zien waartoe onze expertise reikt. In Heemskerk installeerden we, in opdracht van Poland Bouw, een duurzame installatie in de nieuwe vestiging van Cosensus die alom als hypermodern en state of the art beschouwd mag worden.”

Passend ontwerp

Clim: “We hadden bij DecoLegno rechtstreeks contact met de opdrachtgever en maakten op basis van die gesprekken een passend ontwerp, waarbij het bedrijf qua energie bijna zelfvoorzienend zou zijn. We installeerden een high-end installatie, met zonnepanelen en een groene aggregaat en koppelden domotica aan duurzaamheid. Het gevolg is een oplossing die tijdelijk het probleem van uitblijven van een netaansluiting op een duurzame en bedrijfszekere manier bewerkstelligt.” Diverse grote bedrijven, die nieuwbouw willen realiseren, lopen anno 2022 tegen het voldongen feit aan dat zij geen energiecontract kunnen krijgen. De opeenhoping van energiegebruikers in een bepaald gebied zorgt ervoor dat er netcongestie ontstaat. Voor die bedrijven is zelfvoorzienende energie de oplossing. Zoals Nutri-Dynamics. Dit bedrijf laat in Alkmaar een nieuwe vestiging bouwen dat plaats moet krijgen voor kantoor, een magazijn en een productieruimte. Met DecoLegno en Consensus als belangrijke referenties gaat Kuijzer daar een evenzo duurzame installatie aanleggen. Dit werk wordt in het eerste kwartaal van volgend jaar opgeleverd. Danny: “Wat wij daarbij, nogmaals, belangrijk vinden, is dat we rechtstreeks contact met de opdrachtgever hebben. Dan kunnen we ten eerste zelf de precieze behoefte peilen, ten tweede direct meedenken en ten derde snel schakelen.”

Breder inzetbaar

Kuijzer Installatietechniek is klaar voor de toekomst. Het bedrijf is volledig gecertificeerd: van erkend VEB-beveiligingsbedrijf tot Install IQ (een kwaliteitsborging waarmee het bedrijf onder andere NEN-keuringen mag afnemen). Kuijzer is aangesloten bij Techniek Nederland en de medewerkers hebben allen een VCA-diploma. Clim en Danny hebben de ambitie om hun bedrijf te versterken met expertise waardoor zij breder inzetbaar zijn. Denk hierbij aan automatisering voor gebouwen ten behoeve van verduurzaming.

Het eindresultaat

Beeldrecht DecoLegno | Fotografie Revontuli

Timelapse van het volledige bouwproces

Meer informatie of andere toepassingen van ons ontvangen? Neem contact op met Kuijzer.

Wij maken uw project klaar voor de toekomst.