Cocensus Heemskerk

Poland Bouw en Kuijzer Installatietechniek bouwen een ultrazuinig hoofdkantoor voor Cocensus

Ultieme energiebesparing met domotica

Kuijzer installatietechniek werkt samen met Poland Bouw aan de realisatie van een prestigieus project in Heemskerk: het nieuwe hoofdkantoor van Cocensus. Nico Poland, eigenaar van Poland Bouw, vertelt: “Een gebouw dat zo min mogelijk energie verspilt. Het liefst helemaal energie neutraal. Dat is waar de directeur van Cocensus naar op zoek was. Onze slogan: ‘Poland Bouwt, Ontzorgt en realiseert’ sprak de directeur van Cocensus direct aan. Vooral dat ontzorgen.”

Over het binnenhalen van de opdracht vertelt Nico Poland: “Wij kwamen met de directeur van Cocensus in gesprek. Na de officiële aanbesteding hebben we de opdracht binnengekregen. Een prachtige uitdaging waarin we feitelijk volledig de vrije hand hebben gekregen. We hebben Kuijzer ingeschakeld voor de complete technische installatie van het project. Een ultramoderne werkomgeving waar zo goed als alles automatisch gaat. Met een minimaal energieverbruik door de nieuwste technische snufjes.”

Domotica

Deze nieuwe technische snufjes werken onder het KNX protocol, waar wij bij Kuijzer in opgeleid en gespecialiseerd zijn. KNX koppelt alle technieken op een intelligente manier aan alle elektronisch aangestuurde apparaten waaronder verwarming, verlichting, zonwering, audio/video apparatuur, en niet te vergeten, de beveiliging. Hiermee worden bepaalde vooraf bedachte taken geautomatiseerd

Slimme sensoren

Nico Poland legt uit: “Het licht gaat alleen aan als er iemand een ruimte binnen komt. En automatisch ook weer uit als de ruimte leeg is. Zodra de zon gaat schijnen gaat de zonwering naar beneden, en de verwarming of koeling werkt alleen op die plekken waar mensen zijn. Overal in het gebouw zijn sensoren geplaatst die de temperatuur meten, de aanwezigheid van personen detecteren, en op basis van slimme programmatuur apparaten en systemen aan- en uitschakelen.”

Beveiligde beveiliging

Maar hoe zit het met de beveiliging van het systeem zelf? “De technische installatie én de beveiliging van KNX systemen is een specialisme dat Kuijzer Installatietechniek tot in de puntjes beheerst. Daarom werken wij in dit soort complexe situaties bij voorkeur met Kuijzer. Altijd heldere afspraken, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Zodat je bij de bouw geen vertraging oploopt of elkaar in de weg loopt. En ook dat scheelt energie! Maar dan bij de bouwlieden (en bij mij). En ook dat is heel wat waard. Het kantoor van de toekomst, mede dankzij perfecte technische installatie van Kuijzer. Daar zijn we trots op.”

Meer informatie over KNX of andere toepassingen van ons ontvangen? Neem contact op met Kuijzer.

Wij maken uw project klaar voor de toekomst.